Sådan måler du støjniveauet i din bil 

Lydisolering til bil er en populær løsning for bilejere, der ønsker at reducere støjen inde i deres køretøj. Du skal dog vide, hvordan du måler støjen i din bil, før du kan vælge den optimale lydisolering til din bil.

Inden du går i gang, bør du finde et sted med minimal baggrundsstøj. Det bedste sted er typisk en stille parkeringsplads eller i en garage. Når du har fundet et passende sted, kan du begynde at måle støjen.

Der findes forskellige måleinstrumenter, som kan bruges til at måle støj i en bil. En af de mest almindelige er en lydmåler. Lydmålere måler lydtryksniveauet i decibel (dB) og kan give dig en nøjagtig måling af støjen i bilen.

Find det normale støjniveau

For at måle støjen i din bil skal du først starte motoren og lade den køre i nogle minutter. Dette giver dig en ide om, hvad bilens gennemsnitlige støjniveau er. Når du har gjort det, kan du begynde at måle støjen.

Hold lydmåleren cirka 30 cm fra dit øre og bevæg den rundt i bilen for at måle støjniveauet på forskellige steder. Placer den tæt på højtalerne, motoren og udstødningssystemet for at få en mere nøjagtig måling.

Mål lyden på forskellige tidspunkter

Hvis du vil have en fuldstændig måling, skal du måle støjen på forskellige tidspunkter af dagen og under forskellige forhold, såsom når du kører på motorvejen eller i en by.

Når du har foretaget disse målinger, kan du bruge resultaterne til at vælge den rigtige type lydisolering til din bil. Du skal også overveje andre faktorer som pris, vægt og monteringsproces, før du træffer en endelig beslutning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *